СОФИЯ БЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА НА МЛАДИ ЛИДЕРИ ОТ ЕВРОПА

София беше домакин на Европейската среща на президентите (European Presidents Meeting) на Международната младежка камара (Junior Chamber International – JCI), която се проведе в периода 07-10.02.2019 г. в хотел „Хилтън София“. Участие в събитието взеха 110 делегата от 35 държави. Освен от Европа в събитието участваха и делегати от САЩ, Индонезия, Япония и Парагвай.

Срещата бе открита от президента на България за периода 2012-2017 г. – Росен Плевнелиев, президентът на JCI за 2019 г. – Александър Тио от Индонезия, Изпълнителния вицепрезидент на JCI за Европа – Виктор Омарсон от Исландия и Бойко Благоев – ръководи отдел “Комуникации” в Представителството на Европейската комисия в България

JCI European Presidents Meeting е първото за годината официално събитие, което събира на едно място лидерите на организацията в Европа – президенти, вицепрезиденти и други делегати и официални лица на JCI. Тя се провежда за първи път от 20 години в България.

Целта на форума бе да се обсъдят стратегията за развитие както на националните организации, така и на JCI Европа. Сред задачите на срещата бяха изграждането на по-трайни взаимоотношения между членовете на организациите, обмяна на опит и добри практики.

На 08.02.2019 г. (петък) от 13:00 до 14:00 ч. като част от събитието се проведе панелна дискусия на тема “Youth for Europe: But is Europe Still Relevant to Them?”. Участие в дискусията взеха Петър Младенов – Началник Дирекция „Младежки политики“ към Министерство на младежта и спорта, Мирослав Цеков – Главен секретар на Национален младежки форум, Александър Сумин – съосновател и маркетинг директор на българския стартъп Claim Compass и Таня Чунтова – ПР на Представителството на Европейския парламент в София. Панелистите обсъдиха социалните предизвикателства, пред които са изправени младите хора в България и Европа днес и какво може да направи ЕС, за да ги преодолее.

Повече информация за JCI European Presidents Meeting можете да намерите на:

About the author: JCISofia