Национален тиймбилдинг на JCI Bulgaria

Този уикенд 24-26.03.2017 се проведе националният тиймбилдинг на JCI Bulgaria, организиран от JCI Plovdiv. В близост до град Карлово за два дни на обучения и игри за изграждане на екип се събраха над 20 члена на организацията от четирите локални секции в Пловдив, София, Свищов и Варна. Специален гост на събитието беше вицепрезидента на JCI за Европа Марион де Грот от Холандия.

Организаторите от JCI Plovdiv бяха подготвили различни игри – предизвикателства към участниците, които да допринесат за бързото опознаване на присъстващите (да се запознаем с всеки един от присъстващите и да научим какво е хобито и му и с какво се занимава в личен и професионален план) и за изпробване на неприсъщи поведенчески модели (направи нещо креативно, бъди душата на компанията, задавай множество въпроси, общувай като глухоням, бъди негативен), които разкриха неочаквани черти от характера на всеки.

Вицепрезидентът на JCI за Европа Марион де Грот проведе едно от основните вътрешни обучения на JCI, посветено на това как всеки от нас, както и всички заедно като част от JCI можем да постигнем положително въздействие в нашето общество, решавайки конкретни проблеми и отговаряйки на потребностите на локалната общност. Вероятно най-вълнуващата част от тиймбилдинга беше ръководената от Марион игра, разработена от JCI Netherlands въз основа на научни трудове и изследвания на световната икономика. В рамките на 3 изключително увлекателни часа всеки от членовете на JCI Bulgaria търгуваше от името на една държава, управлявайки различните й природни, финансови и човешки ресурси, с цел да осигури оцеляването и благоденствието на поверената му страна. Изпитахме уменията си да изграждаме стратегия и да планираме, да водим преговори, да се ориентираме бързо в дадена ситуация и да извличаме максималното от нея, и не на последно място получихме един по-различен поглед върху процесите в световната икономика.

Може би най-важната част от националния тиймбилдинг беше т.нар. брейнсторминг, насочен към създаване на идея за общ проект на JCI Bulgaria за следващата година. След презентация на четири различни проекта, реализирани от други национални организации на JCI по света, участниците се разделиха на четири отбора и развиха собствени идеи за общи проекти на JCI Bulgaria. Последваха кратки представяния и обсъждане на всяка от идеите. След проведено гласуване участниците се обединиха около бъдещия голям проект на JCI Bulgaria, който да бъде развит и представен на следващото общо събрание на организацията. Нямаме търпение да споделим какво сме замислили заедно с JCI Plovdiv, JCI Varna и JCI Svishtov!

Следете ни за повече информация!

About the author: JCISofia