Заповядайте на Езиково кафе с вкус на Южна Корея

Второто лятно издание за 2018 г. на любимото JCI Language Cafе в София ще се проведе на 12 юли (четвъртък) на традиционното място – Culture Beat Club.
Разговаряйки на някои от десетките възможни езици, включилите се ще имат възможността да подобрят или припомнят езиковите си умения в неформална среда, както и да научат повече за културата и традициите на екзотичната Южна Корея от специалния гост Джегук Ли.
Организатори на ежемесечното събитие са Международната младежка камара – София (JCI Sofia), чийто призив е “Ела, срещни нови готини хора и се забавлявай, общувайки на чужди езици!”
Южна Корея е страната, където ще ни пренесе нашият гост Джегук Ли – председател на фондация “Корейско-българска култура” и собственик на езиков център Образователен център “Тиджей” в София. За 15 минути Джегук ще ни разкаже на английски език повече за традициите и вярванията, както и как корейците обичат да прекарват времето си през лятото, коя е любимата им храна и защо е типично в Южна Корея вместо с въпроса “Как си?”, да те посрещнат с “Ял ли си?”. Гостите ще  имат възможност да опитат някои типични корейски храни, любезно предоставени от корейския ресторант “Cup&Roll”. 
Събитието е подходящо за всеки, който иска да обнови, припомни и подобри езиковите си умения, независимо от нивото на познанията му, като има начинаещи и напреднали, чужденци и полиглоти. От чуждите езици най-засилен интерес отново се очаква да има към английския език и традиционно следващите немски, испански, италиански и френски.
„Всяко изминало досега издание ни е изненадвало с присъствието на хора, малко или много умеещи да разговарят на “по-редките” езици като нидерландски, руски, хърватски, македонски, гръцки, турски, арабски, японски, китайски, и дори иврит“, споделя организатора на събитието Нина Памукчиева.
JCI Language Cafе се провежда ежемесечно за четвърта поредна година в София и до този момент в него са взели участие над 3 000 души на възраст между 17 и 55 години. Освен в София, събитието се провежда и в други градове в България, в които JCI е представена – Варна, Пловдив, Плевен и Свищов. А от миналата година и в Ница, Франция, като се организира от едно от местните представителства на организацията. С пристигането си всеки участник получава стикер със знамето на държавата, чийто език желае да практикува. С коктейл в ръка и в компанията на нови познати, разговорите и игрите за „разчупване на леда“ се превръщат в най-неусетния начин за подобряване на езиковите умения, разказват още организаторите.
JCI Language Cafе Sofia – South Korea Edition очаква своите посетители на 12.07.2018 г. (четвъртък) от 19:00 часа в Culture Beat Club (София, пл. „България“ 1 – НДК). Присъствието е безплатно и не е обвързано с предварителна регистрация.
Повече информация можете да намерите във Facebook страницата на събитието JCI Language Cafе Sofia.

About the author: JCISofia