ЕВРОПЕЙСКО РОУДШОУ ПОСВЕТЕНО НА ЕВРОИЗБОРИТЕ И ЕВРОПЕЙСКОТО ГРАЖДАНСТВО ЩЕ ПРЕМИНЕ ПРЕЗ СОФИЯ НА 1-ВИ АПРИЛ

Знаете ли какво е общото между викторина, роудшоу и европейските избори? Заповядайте на 1 април в Dada Cultural Bar, за да разберете! И не се притеснявайте, това не е първоаприлска шега!

Както знаете, в края на май ще се проведат избори за Европейски парламент. За да повиши осведомеността и да ангажира младите активни граждани от целия континент, JCI Europe прави общоевропейско роудшоу (roadshow), като София е втората спирка на това епично пътуване. И разбира се, такава страхотна инициатива изисква също толкова готино събитие, така че екипът на JCI Sofia организира викторина (quiz), посветена на Европа, нейната история и ценности.

Като част от кампанията Step Up For Europe* роудшоуто ще пресече Европа от изток на запад и ще посети различни европейски градове, за да мобилизира младите хора да гласуват, да ги насърчи да се изказват за правата си и да обсъждат решения за по-добро бъдеще на Европа. Самата викторина има за цел да покаже колко е важно гласуването на младите хора на предстоящите европейски избори по интересен и забавен начин.

Заповядайте на 1 април 2019 г. (понеделник) от 19:00 часа в Dada Cultural Bar, за да научите повече за важността на гласа ви в процеса на вземане на политически решения в Европа.

За да участвате, трябва да сформирате отбор от 3 до 5 души и да се регистрирате тук —> https://forms.gle/qef19a7DA6ibJ5Ki8.

Специални гости на събитието са Изпълнителният вицепрезидент на JCI за Европа за 2019 г. Виктор Омарсон от Исландия и един от вицепрезидентите на JCI за Европа Нихал Зороглу от Турция.

Събитието ще се проведе на английски език.

 

* Step Up For Europe е кампания на JCI Europe, която призовава младите активни граждани от цяла Европа да участват в процесите на вземане на политически решения на местно, национално и европейско равнище.

About the author: JCISofia